Randi 40 felett | Okosanyu
2010. május 22.

 Randi 40 felett

A negyvenes nőknek két csoportja van. Akik még nem találtak párt és akik már túl vannak egy igazin.

Az utóbbiaknak többnyire van már gyerekük, egzisztenciájuk, kiforrott egyéniségük, és megesik, hogy váló okiratuk is. Az újra kezdés, pedig mindig nehéz és küzdelmes. De eljön az idő mikor készen állnak egy új partneri kapcsolatra.

Kevés olyan negyvenes nő van, akinek még széles körű baráti köre van (a férje nélkül) és rendszeresen jár szórakozni olyan helyekre, ahol ismerkedni lehet, mert igazából már nem is ez az igénye. Szépen neveli a gyermekeit, vezeti a háztartást, végzi a munkáját, és jobb esetben csinosan tartja magát. Ez már így önmagában nem kis teljesítmény. De mint minden, akkor jó, ha meg tudjuk osztani mással is. A társkeresés pedig nem könnyű a mindennapok mókuskerekében. És nincs is rá tökéletes recept.

Egy biztos, a korban a negyvenes nőkhöz illő urak (50-esek) vagy kapuzárási pániktól vezérelve bohócot csinálnak magukból egy 20 éves lány oldalán, vagy érett gondolkodású, a világgal békében élő, érett férfiként élik életüket és korban magukhoz illő nőt választanak társul. Mert ez utóbbi típus, szereti a kerek nőies vonalakat, érett gondolkodást, maga biztosságot. És nem utolsó sorban azt az előnyét a negyvenes nőknek, hogy már nem kell a családalapítás kezdeti nehézségeivel megküzdeni.

Egy felmérés szerint „az idősebb nők több szempontból jobb partnernek bizonyulhatnak, legalábbis ha a társkeresőn feltett kérdésekre adott válaszoknak hihetünk. Míg a 20 év körüli nők zöme úgy véli, heti egyszer elég neki a szex, addig a 40 felé közelítve egyre több hölgy adta azt a választ, hogy akár naponta is jöhet egy-egy szeretkezés.” (index.hu)

A párunkat megtalálni minden korban nehéz, a különbség csak annyi, hogy fiatalon több a választék, de ez sem garantálja a jó párválasztást, a tapasztalatok és a válási arányok szerint. Tehát csak meg kell lelni a módját, hogyan is vágjunk bele az ismerkedésbe. Társkereső segítségével, kulturális eseményeken való részvétellel? Ezt mindenki saját egyéniségéhez igazíthatja, de egy dolgot biztosan kell rá fordítani és az, az idő.

Vannak nők, akik lemondanak annak lehetőségéről, hogy újra párra találjanak.
Álljon itt nekik egy Interneten terjedő írás a negyvenes nőkről. Ezt, ahogy ez egy tökéletes, összeszedett, szívmelengető férfi vallomás.

„Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem. Csak néhány példa, hogy miért:
- Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze:
'Mire gondolsz, drágám?' Fütyül rá, mire gondolsz.
- Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van. Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.
- Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit tesz.
- A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén.
- Na persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.
- Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.
- A 40 feletti nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek. Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban. Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.
- A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.
- Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról.
- Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.
- Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.”

Igen, számtalan okból dicsőíthetjük a negyvenen túli nőket.

Sajnos ezt fordítva már nem lehet elmondani. Minden ragyogó, okos, ápolt, szexis 40 feletti nőre jut egy kopaszodó, pocakos őskövület sárga nadrágban, aki bolondot csinál magából valami 22 éves kis pincérlánnyal az oldalán. Hölgyeim, elnézést kérek érte.

Hogy egy kicsit obszcén vizekre evezzünk: Az olyan férfinak üzenjük, aki azt mondja: „Miért vegyek meg egy egész tehenet, amikor csak tejet akarok inni”, üzenem, hogy változnak az idők.
Manapság a nők 80%-a ellenzi a házasságot. Miért? Mert a nők is rájöttek, hogy nem érdemes megvenni egy egész disznót azért a kis kolbászért...

Laluna

 

További cikkek ebben a témában: