Kreatívan Valentin napra! | Okosanyu
2016. február 11.

 Kreatívan Valentin napra!

Ha emlékezetes és egyéni ajándékkal szeretnéd meglepni kedvesedet és szeretnél “benne lenni” az ajándékban és így inkább te magad készítenéd el azt, neked szól összeállításunk.

Te sem tárgyakat szeretnél kapni, hanem élményeket és érzéseket?
Előfordulhat, hogy kicsi vagy kamasz gyerekeid érdeklődnek lehetséges ajándékötletek után. Segíts nekik. Íme, pár megkapó és igényes ajándéktipp, hogy saját kezed művével mindig Szíved választottjának emlékezetébe idézhesd iránta érzett odaadásod.

Kézzel gyúrt marcipánfigurák

Ma már mindenféle színű marcipánmasszát lehet kapni, a hipermarketek polcain éppúgy megtalálod ezeket, mint az igényes cukrászdák kínálatában. (A marcipánmassza legyen friss, mert különben nehezen gyúrható, nyújtható.) A marcipán utólag is festhető ételfestékkel. A figurák formázásához hobbyboltokban számos sablont, formát találhatsz, de kézzel, késsel és pár egyszerűbb házi sütési eszközzel is létrehozhatod és díszítheted a figurát. Ezen a videón a 26. másodperctől egy aranyos marcipánszív készítését figyelheted meg.

Figyelem: ezzel az ajándékkal némi gyötrődést okozhatsz édesszájú kedvesednek, akinek természetesen nem lesz szíve majd behabzsolni a jóképű kis marcipánfigurát. Ezért ajánljuk, hogy villámhárítóként mellékelj egy tábla finom csokoládét is.

Süthető gyurmából készült szerelemzsetonok

A hobbyboltban beszerezhető kisüthető gyurmából kerek forma segítségével készíts mintás zsetonokat. Legyen közte „csókzseton”, illatos „együttfürdünk”- zseton, „reggelit az ágyba”-zseton, masszírozó, „megfürdetlek”, ölelgető, simogató sőt,” játékosan elfenekelő” zseton stb. Válassz minden zsetonhoz megfelelő színt és mintát. Pár öltéssel bársonydarabból hozzátartozó kis zsákot készíthetsz, amiből szíved választottja előhúzza a zsetonokat és kezdődhet a játék... Persze némely zseton beváltása a gyerekek jelenléte esetében halasztódik egy ideg…

Fényképes képeslap

A YouTube itt is sok hasznos tanáccsal segít, ha te akarsz fényképes képeslapot, fotórámát készíteni. A fényképen kívül színes szép vastagabb papírlapra, ollóra, bársonyszalagra, gyöngyökre, ragasztóra lesz szükséged – irány a hobbibolt!

Szerelmes üzenet az év minden napjára

Végy egy szív alakú dobozt (hobbibolt vagy desszert doboza) és vond be piros selyempapírral. Egy szép ajándékkísérő kártyával díszítsd. A dobozba pont 365 darab kis piros papírkát zsúfolj, minden napra egy-egy szerelmes üzenettel. A papírokat tekerccsé göngyöld össze, amolyan kínai szerencsesüti-módra. A papirkákon szép közös élményekről szóló mondatok, bókok, jókívánságok, szerelmes versek részletei szerepelhetnek…

Dobogó origami szív

Főleg gyerekekkel lesz nagy öröm elkészíteni ezt az aranyos, picit szögletes, dobogó papír szívecskét. Ezen az oldalon pedig azt követheted nyomon, hogyan készül az origami rózsa vagy virágcsokor.

Gyertyakészítés Valentin-napra

A házi gyertyakészítés sem nagy ördöngösség és kreatívboltban mindent megkapsz hozzá, a gyertyaalapanyagtól a kanócón, az öntőformákon és dekorációs eszközökön át a tippeket tartalmazó könyvecskéig. A gyertya nem csak tömör anyagból, hanem zseléből is készülhet. A hagyományos gyertya fényképpel is dekorálható, és a gyertyamasszába kevert illatanyaggal is fokozhatjuk a luxust. A viaszt gőz fölött olvasztjuk (vigyázat – az edényből nehéz kimosni a viaszmaradványokat), de ne legyen túl forró, mert az öntőforma deformálódhat.
A gyertyakészítés első lépéseként gyurmagolyóba illesszük bele a kanócot és helyezzük az öntőforma aljára, majd mehet rá a gyertyamassza.

Szappankészítés házilag

Szeretnéd, hogy ajándékod ne a polcon porosodjon hanem jóesően simogassa kedvesed testét? Készíts szappant neki! Hobbiboltban glicerin-szappantömböket és szappanöntő formákat is kaphatunk. A szappanokat mindenféle fűszerrel, növénnyel, gyümölccsel díszíthetjük, sőt, a szappan-alapanyagot is előállíthatjuk házilag.
Egy lépéssel továbbhaladva az igazán ügyesek még a szappanöntő formát is maguk fabrikálhatják – modellező kiönthető szilikonból – például a szilionba nyomott kagylók vagy gyümölcsök segítségével.

Itt találsz leírást hozzá!

A jól bevált szalvétatechnika

Főleg gyerekeknek ajánljuk ezt a páratlanul kreatív, ezerarcú ajándékkészítési lehetőséget. A dekupázshoz a kreatívboltban gyönyörű kereteket, szalvétákat, dekupázsolható tárgyakat, ragasztót is kapsz.

Csipp

 

További cikkek ebben a témában: