Anyák napi meglepetések | Okosanyu
2014. április 29.

 Anyák napi meglepetések

Kivételesen alábbi cikkünk nem neked szól, anyuka!

Apukáknak, nagypapáknak, egyéb segítő szándékú rokonoknak és a kisiskolásoknak adunk hasznos tippeket anyák napi ajándékok készítéséhez. Mi anyukák ugyanis nem örülünk semminek jobban, mint a gyerek saját kézzel készített munkáinak.

Nyakláncmedál „zsugorkából”

Hozzávalók: zsugorodó fólia, bőrszíj, nyomtató, olló, színes ceruzák
Elkészítési idő: kb. egy óra

Tud már a gyerek szépen színezni? Ha igen, akkor nagyon gyorsan mutatós és igényes nyakláncmedált csinálhattok ebből a hőre zsugorodó fóliából, a „zsugorkából”. Öt dolgotok van, kedves kézműves barátaim:
1. Vegyétek meg az átlátszó fóliát a legközelebbi hobbiboltban. A fólia áttetsző pauszpapírhoz hasonlít amit, ha a csomagoláson feltüntetett útmutatás alapján betesztek a sütőbe, akkor megkeményedik és negyedére zsugorodik össze. Szükségetek lesz még egy bőrszíjra is.
2. Interneten keressetek egy szimpatikus kör alakú mandala motívumot, és nyomtassátok rá a fóliára. Vegyétek figyelembe, hogy a kívánt medálméretnél négyszer nagyobb legyen a mintaív. Egy ívre több minta is ráfér.
3. Most jön gyereknek a feladata, aki színes ceruzáival könnyen kiszínezi a mandalát. Ha több gyerek van a családban, akár ugyanazt a motívumot megkaphatják, hiszen úgysem lesznek egyformák.
4. Vágjátok ki a mintát a lapról és üssetek egy akkora lyukat a minta szélére, hogy a zsugorodás után még át tudjatok fűzni rajta egy vékony bőrszíjat.
5. Tegyétek a megfelelő hőmérsékletű sütőbe a megadott ideig. Vegyétek ki, és fűzzétek át a bőrszíjon a medált. Biztos vagyok benne, hogy az anyák kedvenc kiegészítői lesznek ezek az ékszerek.

Fotócsokor

Hozzávalók: hurkapálca, fényképek, színes papírok, olló, ragasztó
Elkészítési idő: kb. negyven perc

A családot a közös élmények tartják össze. Válogassatok ki együtt a fotóalbumból néhány jól sikerült képet. Vágjátok ki az arcokat kör alakúra. Mintás és színes papírokból vágjatok ki különböző méretű virágformákat, amelyeknek a közepére ragasszátok fel a fotókat. A hurkapálcákat vonjátok be zöld krepp-papírral. Végül két virágformát egymással, háttal ragasszatok össze úgy, hogy közöttük legyen a hurkapálcika. Ez a csokor biztosan nem fog elhervadni a szobában!

Képkeret

Hozzávalók: natúr képkeret, fotó anyáról, gyöngyök, üvegkavicsok, ragasztópisztoly
Elkészítési idő: kb. húsz perc

A képkeretre bármit ragaszthattok. A ragasztópisztollyal szív alakú motívumokat rajzoljatok, amibe szórhattok színes gyöngyöket, mákot vagy más színes magokat. A keretbe a gyerek színes festékbe mártott tenyér- vagy talp lenyomatát is tehetitek. Akár minden évben elkészülhet ez a kép, hiszen így figyelemmel lehet kísérni a csemeték növekedését.

CsÁ

 

További cikkek ebben a témában: