3 szuper farsangi jelmez házilag | Okosanyu
2016. február 01.

 3 szuper farsangi jelmez házilag

Vidám hétvégi programnak ajánljuk a házi jelmezkészítést. 4 egyszerű, gyorsan elkészíthető ötlet, ami akár egy óra alatt is összerakható.

Mókás családi programot csinálhatunk belőle, hogy ha nem bevásárlóközpontban vásároljuk vagy jelmezkölcsönzőből béreljük. A gyerekek, amíg a dacolós tinédzserkorszakba nem érnek, imádják a farsangot. A jelmez segítségével más szerepbe bújhatnak, megmutathatják magukat, egy elvarázsolt világba pillanthatnak bele.

A legjobb ötlet, ha együtt választjuk ki, hogy mi legyen a farsangon. Vannak gyerekek, akik határozott elképzeléssel rendelkeznek és vannak, akik a szülői ötletek közül szeretnek választani. Én azt gondolom, hogy mindkét típus ügyesen, ötletesen befolyásolható.

4 olyan ötletet gyűjtöttünk össze, ami nagyon egyszerű, otthoni alapanyagokkal is megoldható, nem igényelnek varró vagy szabó szaktudást. De felismerhető, kényelmes, mókás egyedi darabok.
A gyerekek számára is vonzóvá tudjuk tenni, ha megtanítunk hozzá egy- egy mondókát, vagy lelkesen mesélünk a jelmez valódi voltáról.

Érdemes a kinőtt holmikat, ismerősöktől kapott fura göncöket egy zsákba gyűjteni. Ilyenkor nagy hasznát vehetjük, és belevágni sem sajnálunk. A gyerekeket bevonva vidám hétvégi program lehet. Engedjük, hogy maguk mókázzanak, bolondozzanak a hordhatatlan holmikkal, vicces kalapokkal, színes sálakkal, övekkel. nekik ez egy titokzatos kincsesládaként élik meg. A hangulatot régi nagymamától hallott történetekkel, régi cd-kel fokozhatjuk.

Cigánylány:

Amikor egy kicsit idősebbek már a lányok, szívesebben vesznek fel nőcis jelmezt. A nyuszi és királylány után megjelenik a hastáncosnő, tündérke, boszorkány és a cigánylány.
Így készül:
Egy régi, loboncos szoknyát keressünk, amit a gyerek méretére vágunk. A derékbőségét összehúzzuk, hogy szépen feküdjenek a ráncok. Minél színesebb, rongyosabb, annál jobb. Ha nem sajnáljuk, érdemes az alját kicsit megtépni, vagy egy felspiccelni, hogy egyik oldalt kikandikáljon a láb (térdtől lefelé).
Felsőrésznek bármi megteszi, itt is a színes, csillogó darabokat részesítsük előnyben. Ha a szoknya és a többi kiegészítő feltűnő, akár egy egyszínű pólót is használhatunk.
A cigánylányt legjobban a kiegészítőkről ismerhetjük fel.
Mezítláb helyett testszínű zoknit, vagy balettcipőt adjunk rá, nehogy felfázzon. A bokára, nyakba arany hatású lánc kerüljön (ezt akár aranyspray-vel is elkészíthetjük), hasznos a sok karperec, vagy a lógós fülbevaló is. A kézbe pedig a legegyszerűbb, ha két kanalat adunk. A fejre színes kendő kerüljön és a derékra, ferdén megkötve is jó, ha jut egy.

Hogy jó hangulat legyen, nézzük meg ezt a klipet: ITT!

Harry Potter:

Már évek óta népszerű figura, a jelmezkölcsönzők kedvence. Nem kell több ezret kiadnunk érte, nagyon egyszerűen összeállítható otthon is.
Így készül:
Ing, nyakkendő és fekete ünneplős nadrág viszonylag könnyen beszerezhető.
A palást a legmacerásabb része. Ezt munkás köpennyel, vagy fekete esőkabáttal oldhatjuk meg. Az ügyesebbek egy felnőtt inget átalakítva könnyen meg is varrhatják.
Itt is a kiegészítők szerepe a legfontosabb: A kerek szemüveg is sok háztartásban lapul fiók mélyén, de ha nem, akkor megkérdezhetjük a nagymamát, vagy játékboltban is könnyen beszerezhető. A pálcát egy vékony fadarabbal pótolhatjuk.
A két legfontosabb attribútumot el ne felejtsük: a homlokra villám alakú jelet rajzoljunk. Az iskola jelvényét papírra vagy fehér anyagra rajzolva, körbevágva, biztosító tűvel helyezzük fel, vagy varrjuk fel.

Méhecske:

Az egyik legkedveltebb állatjelmez. Kedves csíkjaival imádják a gyerekek.
Így készül:
Egy színű hosszú ujjú és harisnyanadrág, ez lehet fehér vagy fekete. Lehet a képen szereplő kisruhát is elkészíteni. A legegyszerűbb azonban, ha egy felnőtt sárga rövid ujjú pólót használunk. Erre fekete csíkokat ragasztunk fel úgy, hogy sárga-fekete-sárga-fekete csíkok alakuljanak ki. Az ujját levágjuk. A póló aljába gumit húzunk, úgy, hogy szorosan illeszkedjen a gyerek testéhez. A fenekéhez egy kispárnát rakjunk be. Ez lesz a potroh. Viszont a póló gumis alsó része nem engedi, hogy kiessen a párna. Ha mégis vehetjük szorosabbra.
Lehet hajráfra kis zizegőket erősíteni, csápként funkcionálhatnak.
A kézbe mézcsepegtetőt vagy egy műanyag virágot adjunk.
Nézzük meg a Mézengúz című rajzfilmet, ezzel igazán nagy kedvet varázsolhatunk a gyerkőcnek.

bodza

 

További cikkek ebben a témában: