Nappali | OkosanyuMinden ami színház

Valentin nap varázsa

 

Úgy is tekinthetünk erre az ünnepre, hogy télvíz idején miért ne engednénk be egy kis vidámságot és sok-sok szeretet az életünkbe. Meséljük el a gyerekeknek, mi is a szívecskék története!

 

Farsangi jelmezek nagyoknak

 

A farsang a tél elűzésének és a tavaszvárásnak az ünnepe a néphagyományban. Itt az ideje, hogy aktualizáljuk ezt az ünnepet, és hangoljuk össze a modern kor kihívásaival.

 

3 szuper farsangi jelmez házilag

 

Vidám hétvégi programnak ajánljuk a házi jelmezkészítést. 4 egyszerű, gyorsan elkészíthető ötlet, ami akár egy óra alatt is összerakható.

 

Egyszerű farsangi álarcok

 

Nincs is jobb móka, mint maszkot, álarcot ölteni, más bőrébe bújni. Izgalmas, varázslatos kreatív foglalkozás, amiről utána vidám fényképeket is készíthetünk.

 

Gyermekfotózás

 

Ma már kevés család van, ahol nincs digitális fényképezőgép, vagy legalábbis fényképezős telefon. De hogyan kell gyereket fotózni?

 

Tanácsok kutyás-gyerekes családoknak

 

Ha a kutyavétel mellett döntöttünk, feltétlenül tartsunk be pár alapszabályt! Lehet, hogy lesz néhány lemondás, de bőven kárpótolnak majd a vidám pillanatok.

 

Tippek a családi fényképekhez

 

Ki ne szeretné az igazi, mozgalmas, érdekes képeket készíteni a családról. Olyannak elkapni a pillanatot, amilyen valójában. A legjobb tippek kezdőknek és haladóknak!

 

A legszebb anyák napi versek

 

Az egyik legmeghatóbb pillanat, amikor egy gyermekünk elénk áll és azt mondja: Köszönöm, hogy te vagy az Anyukám!

 

Anyák napi meglepetések

 

Kivételesen alábbi cikkünk nem neked szól, anyuka!

 

Anyák napja a nagyvilágból

 

Az ünnep maga nagyon ősi gyökerekre nyúlik vissza. Mégis az ajándékárusoknak köszönhetjük, hogy elterjedt a világon.

 

Vigyük be a tavaszt!

 

Hogyan élvezhetjük a természet ajándékait, ha nincs kertünk? Varázsoljunk tavaszt a lakásba, az ültetést a gyerekek is nagyon fogják élvezni.

 

Téli gyermekversek

 

A téli időjárás sokszor kényszerít minket a négy fal közé. Az egyik legjobb időtöltés, ha együtt tanulunk csodaszép téli verseket. Meg lesz az öröm, ha apa is meghallja.

 

Karácsonyi gyermekversek

 

A gyermekek karácsonykor szeretik meglepni a családot. Egy meghitt versnél nincs is szebb, ami megmelengethetné a szívünket.

 

Decemberi népszokásaink

 

Újra itt a december és beindul a karácsonyi láz, de álljunk meg egy pillanatra és ismerkedjünk meg pár, eleink által tartott népszokással!

 

Gyermekversek Mikulásnak, Krampusznak

 

December eleje a Mikulás ünnepségek időszaka. Olyan gyönyörű Mikulás, Télapó verseink vannak, miért is ne tanítanánk meg egyet a gyermekeinknek!

 
Archívum - További cikkek ebben a rovatban