Zabpelyhes-almás muffin | Okosanyu
2013. augusztus 23.

 Zabpelyhes-almás muffin

Letagadhatatlan kedvenc a muffin, lassan már minden hétvégén követeli a család. Itt egy remek ötlet, hogy hogyan szélesítsd a repertoárt.

Az alábbiakban egy pár perc alatt összeállítható, rostban gazdag sütemény elkészítését mutatjuk be lépésről lépésre.

Az elkészítésbe vonjuk be a gyerekeket is: a kisebbek keverhetik a tésztát, nagyobbak almát reszelhetnek!

Okosanyu Tippje:

Az alapreceptből kiindulva ízlés szerint fűszerezhetjük (fahéj, vanília) és dúsíthatjuk (dió, mazsola) a muffinokat. Reggelire, uzsonnástáskába, piknikre ideális.

Hozzávalók:

5 dkg zabpehely (a finomra vágott, feinblatt vagy blütenzart feliratút vegyük)
2 alma
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 zacskó sütőpor
10 dkg nádcukor
2 tojás
1 dl olaj

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. Egy nagy tálban keverjük el a zabpelyhet a liszttel, a sütőporral és a cukorral.

 3. Egy másik tálban a tojásokat verjük fel az olajjal.

4. A lisztes keverékbe csináljunk egy mélyedést, öntsük bele a tojásos keveréket, majd keverjük egyneművé.

5. Közben hámozzuk meg az almát és reszeljük le. Keverjük ezt is a masszához.

6. Halmozzuk a masszát a muffintepsi mélyedéseibe, és 15-20 perc alatt süssük meg.

zs.k.

 

További cikkek ebben a témában: