Nugátkrémes zabpehelykockák | Okosanyu
2019. február 18.

 Nugátkrémes zabpehelykockák

Február kedvenc sütije: A svédországi anyukák és gyerekek kedvence, mert elkészítése gyors és egyszerű és a siker nem marad el.

Az alapanyagát képező zabpehely révén ráadásul sok egészséges rostot és a lisztnél lassabban és egyenletesebben felszívódó szénhidrátot tartalmaz. További előnye, hogy az egyik hozzávaló, a keményítőszörp révén ismét csak cukrot „spórolunk” a és kevésbé lesz édes is. (Keményítőszörpöt Golden Syrup néven a Tesco nemzetközi termékeket forgalmazó polcain találunk, igaz, általában juharszirup néven árulják.)

A vaj, a zabpehely és a keményítőszörp együtteséből pont a legkellemesebb állagú, nem száraz alapot kapunk. Nugát krémként érdemes minőségi, 13 % mogyorótartalmú nugátot választani. Vigyázat, a finom, gyors és kapós süti függőséget okozhat!

Elkészítési ideje kb. 40 perc (ebből 20 perc hűtés)

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:
10 dkg vaj
4,5 dl zabpehely
1 evőkanál liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 dl cukor (kb. 10 dkg)
2 teáskanál vaníliás cukor
2 evőkanál keményítőszörp (Golden Syrup)

A tetejére:
10 dkg mogyorókrém (pl. Nutella)

Elkészítése:
1. Olvasszuk fel a vajat.
2. Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőszörpöt. Öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük egyenletesre.
3. Egy kisebb, kb. 20x30 cm-es kivajazott tepsiben terítsük szét a keveréket.
4. Sütőben 200 fokon 10 percig, forró levegős sütőben 175 fokon 15 percig süssük.
5. Szeleteljük fel a sütit, erre pl. egy sajtlapát is jól megfelel.
6. Ha már kissé kihűlt, de még meleg, kenjük el egyenletesen a mogyorókrémet a tetején. Villával szép, hullámos mintákat rajzolhatunk a mogyorókrémbe.
7. Tálalás előtt 20 percig tegyük hűtőszekrénybe, hogy a mogyorókrém megdermedjen.

Jó étvágyat!

Okos Anyu tippje:

A süti lefagyasztható és ugyanolyan finom kiolvasztva, így akár nyugodtan készíthetünk dupla adagot is.

Csipp