Csaba csoda csoki tortája | Okosanyu
2013. augusztus 31.

 Csaba csoda csoki tortája

Ki ne szeretné a csoki tortát? A gyerekeket is bevonhatjuk az elkészítésbe és a takarításba is… biztosan szívesen kitakarítják a tálat!

Mivel a családban mindenki nagyon szereti a csokit, ezért sűrűn készítünk csokis finomságokat. A gyümölcsöket is imádjuk, így a kettő ötvözésével készül ez a tökéletes desszert.

Hozzávalók

  • 25 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Szószhoz: 5 evőkanál cukor, idénygyümölcsök és kb. 1 dl tej

Elkészítése:

Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd levéve keverjük hozzá a vajat. Amíg gőzöljük, a csokit a gyerekek megmoshatják a gyümölcsöket. Ha nagyobb gyermekeink vannak, együtt próbáljuk meg szétválasztani a tojásokat.

 

Adjuk hozzá a tojások sárgáját. Átadhatjuk a kevergetést a kicsiknek.
Majd a cukrot és a vaníliáscukrot.
Ha ezt is elkevertük adjuk hozzá a lisztet.

Verjük fel a tojásfehérjét, majd egy kanálnyit keverjünk el a masszával. Ha ez megtörtént keverjük bele óvatosan a többi habot is. Ez a műveletet csináljuk inkább mi.

Vajazzuk ki a formát, lisztezzük és öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 140 ˚C fokon csak légkeveréssel 25 percig sütjük.
Amíg a tésztát sütjük, elkészítjük a mártást. 4-5 evőkanál cukrot karamellizálunk.

Közben felszeljük a megtisztított gyümölcsöket. Beleforgatjuk a karamellbe és egy kis tejet öntünk hozzá.
Összeforraljuk. Amikor a gyümölcsök megpuhultak elzárjuk és hűlni hagyjuk.
A tésztát 25 perc után elzárjuk, résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját 10 percig állni hagyjuk. Majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt tálra borítjuk.

A tortát felszeljük és tálaláskor meglocsolhatjuk gyümölcsös-karamelles mártással.

Jó étvágyat!

pintviki

 

További cikkek ebben a témában: