Anyák napi meglepik a konyhából | Okosanyu
2014. április 29.

 Anyák napi meglepik a konyhából

Anyák napjára nekünk kéne meglepődnünk. De nem mindig akar vagy éppen tud apu és a gyerek sütni. Segítsünk kicsit nekik!

A férjem nem egy konyhatündér, a gyerek pedig még kicsi ahhoz, hogy egyedül elkészítsen valamit. Nem lehetnek irreális álmaim, ha magasra raknám a lécet, sosem szórakoznánk ilyen jól. Őszintén, a konyhám is féltem kicsit, egy ilyen meglepetés után napokig akad takarítani való.

Pár apró tanács:

Én vettem a díszítéshez alapanyagokat venni, de az első alkalom után már rájuk hagyhattam.

Mégis minden anyák napján meglepődöm. Minden anyák napján boldog vagyok és kapok valami finomat. Hogy hogy csináljuk? Elárulom a titkot… Egy picit csalunk, elkészítem előre az alapanyagot, de rájuk hagyom a díszítést. Higgyétek el, igazán meg tudok lepődni azon, hogy pl. egy piskóta alapból mit tudnak készíteni!

Olvassátok el az utóbbi évek közös munkáit!

A leggyakoribb díszítéshez használt alapanyagok, eszközök:
- dekorgyöngyök, drazsék, csokoládédíszek,
- tejszínhab
- csokoládéforgács, vagy csokireszelék, mikor mi sikerül
- mandula, dió, mogyoró
- kókuszreszelék
- piros marcipán

1. Készíthetsz egy gyümölcstorta alapot. A krémmel nem kell bajlódniuk, viszont a kihűlt tortát feldíszíthetik.

2. Közösen kotyvasztunk pár féle pudingot és ott hagyom őket vele. Összeöntögetik színek szerint, díszítik, eljátszanak vele.

3. Volt már linzertészta is. Kisütöttem, majd ők formákkal alakokat vágtak ki, és papírból készített sablon alapján porcukorral szórtak rá ábrákat. Bevallom, nem akartam, elhinni, hogy ők csinálták. Aztán láttam a turpisságot, csak a legszebb darabok kerültek elém. A gyakorlósak maradtak a konyhában. Egy hétig ettük a rondábbnál rondább szívecskéket. Mégis boldog voltam!

4. Tavalyi volt a kedvenc anyák napjám. Előző este bekevertem a gofritésztát. Ők pedig reggel korábban felkeltek, kisütötték a szívecske alakú gofrit és azzal ébresztettek. Még epret is szereztek rá, csodafinom volt és sokat nevettünk, ahogy még álmos szemmel majszoltam a ritkán láttott ágybareggelit.

5. Idén annyira megtetszett a lányomnak a mézeskalács készítés, hogy anyák napjára kisütöm és otthagyom őket a cukormázzal. A fiam most elsős, biztosan ír majd rá valami szépet. Láttam, ahogy előre készül, gyakorol egy papíron.

De pont ez az ünnep lényege. Készülnek, hogy szeretnének meglepni. Megköszönni, hogy vagyok, hogy segítek ha szükség van rá. Akár a meglepetés elkészítésében is.

Ha kész és mégsem ízlik, akkor is meg kell dícsérni őket. Megjegyzem, nekem még mindig finom volt, pedig volt, hogy snidling is került a gyümölcstortába!

bodza

 

További cikkek ebben a témában: