Minden ami színház

Adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat

Az okosanyu.hu-t √ľzemeltetŇĎ Proactivity Kft. az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs 2016/679. sz√°m√ļ rendelete (GDPR) √©s az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny (Infotv.) elŇĎ√≠r√°sainak val√≥ marad√©ktalan megfelel√©s √©rdek√©ben az al√°bbi adatkezel√©si t√°j√©koztat√°st ny√ļjtja a term√©szetes szem√©lyek adatainak kezel√©s√©rŇĎl.

I. AZ ADATKEZELŇź ADATAI

c√©g n√©v: Proactivity Kft.
nyilv√°ntart√°si sz√°m: 01-09-932775
nyilv√°ntart√≥ b√≠r√≥s√°g: FŇĎv√°rosi T√∂rv√©nysz√©k
sz√©khely: 1161 Budapest, √Črsek√ļjv√°ri utca 22.
ad√≥sz√°m: 11746153-2-42
email: info@okosanyu.hu
honlap: www.okosanyu.hu

II. AZ ADATKEZEL√ČSEK C√ČLJAI

  • H√≠rlev√©l k√ľld√©se: Az okosanyu.hu saj√°t h√≠rlevel√©t t√°j√©koztat√°sra √©s rekl√°mnak minŇĎs√ľlŇĎ (direkt marketing) szolg√°ltat√°s c√©lj√°ra haszn√°lja. IlletŇĎleg h√≠rlev√©l-k√ľld√©ssel kapcsolatos viselked√©salap√ļ inform√°ci√≥ gyŇĪjt√©se a h√≠rlev√©l hat√©konys√°g√°nak m√©r√©s√©hez; h√≠rlev√©l k√ľld√©ssel kapcsolatos adatok minŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa c√©lj√°b√≥l.
  • Web-analitka √©s jelent√©sk√©sz√≠t√©s: Az Okosanyu.hu honlapj√°nak fenntart√°s√°val √©s a honlap hat√©konys√°g√°nak m√©r√©s√©vel √©s biztons√°g√°val kapcsolatos adatkezel√©s.

III. A KEZELT ADATOK K√ĖRE

  • H√≠rlev√©l eset√©ben a teljes n√©v - azonos√≠t√°s c√©lj√°b√≥l; email c√≠m - az √Ėnnel val√≥ kapcsolattart√°s, e- mail k√ľld√©se c√©lj√°b√≥l, viselked√©salap√ļ inform√°ci√≥, hogy a c√≠mzett mikor, milyen IP c√≠mrŇĎl nyitotta meg a levelet √©s mely linkekre kattintott a h√≠rlev√©lben, mely adatokat a h√≠rlev√©l hat√©konys√°g√°nak m√©r√©s√©vel kapcsolatosan kezel, hogy azt az inform√°ci√≥t j√∂vŇĎbeli h√≠rlevelek k√ľld√©s√©vel kapcsolatosan felhaszn√°lja. A h√≠rlev√©l hat√©konys√°g√°nak m√©r√©se jogos √©rdek√©nek minŇĎs√ľl (h√≠rlev√©lhez sz√ľks√©ges).
  • A honlap l√°togat√°sa sor√°n a rendszer r√∂gz√≠ti a felhaszn√°l√≥k IP c√≠m√©t, melybŇĎl bizonyos esetekben k√∂vetkeztetni lehet az √©rintett szem√©ly√©re, ezen fel√ľl r√∂gz√≠ti az oper√°ci√≥s rendszer, a b√∂ng√©szŇĎ t√≠pus√°t √©s a l√°togatott oldal c√≠m√©t. Az adatment√©snek elsŇĎsorban technikai jellegŇĪ c√©lja van, a rendszer folyamatos mŇĪk√∂d√©s√©hez elengedhetetlen. Az adatr√∂gz√≠t√©s tov√°bbi c√©lja a felhaszn√°l√≥i szok√°sok elemz√©se, l√°togatotts√°gi statisztik√°k k√©sz√≠t√©se, mely a m√©g magasabb sz√≠nvonal√ļ kiszolg√°l√°shoz ny√ļjt seg√≠ts√©get.

C√©g√ľnk nem gyŇĪjt gyermekektŇĎl szem√©lyes adatot.

Az inform√°ci√≥k rendelkez√©sre bocs√°t√°s√°val √Ėn kijelenti √©s szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel j√°r el, cselekvŇĎk√©pess√©ge az inform√°ci√≥k rendelkez√©sre bocs√°t√°s√°val kapcsolatban nem korl√°tozott. Amennyiben √Ėn az inform√°ci√≥k rendelkez√©sre bocs√°t√°s√°ra jogilag √∂n√°ll√≥an nem jogosult, √Ėn k√∂teles az √©rintett harmadik szem√©lyek (pl. t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎ, gondnok) beleegyez√©s√©t megszerezni. Ezzel √∂sszef√ľgg√©sben √Ėn k√∂teles m√©rlegelni, hogy az adott inform√°ci√≥ rendelkez√©sre bocs√°t√°s√°val √∂sszef√ľgg√©sben sz√ľks√©g van-e valamely harmadik szem√©ly hozz√°j√°rul√°s√°ra. ElŇĎfordulhat, hogy √Ėnnel szem√©lyes kapcsolatba nem ker√ľl, √≠gy a jelen pontnak val√≥ megfelel√©st √Ėn k√∂teles biztos√≠tani, √©s c√©g√ľnket ezzel √∂sszef√ľgg√©sben felelŇĎss√©g nem terheli.

Az adatkezelŇĎ fenntartja a jog√°t √©s egyben k√∂telezetts√©get v√°llal arra, hogy az adatv√©delmi szab√°lyzat√°t a mindenkor hat√°lyos jogszab√°lyi rendelkez√©seknek, joggyakorlatnak megfelelŇĎen m√≥dos√≠tsa.

IV. AZ ADATKEZEL√ČS IDŇźTARTAMA

Az √©rintett szem√©ly adatt√∂rl√©si k√©relm√©nek teljes√≠t√©s√©ig, ennek hi√°ny√°ban az adatok az √∂nk√©ntessel fenn√°ll√≥ jogviszony megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎen a sz√°mvitelrŇĎl sz√≥l√≥ 2000. √©vi C. t√∂rv√©ny 169. ¬ß szakasza alapj√°n 8 √©v m√ļlva t√∂rl√©sre ker√ľlhetnek. Ha az adatokra sz√°mviteli szempontb√≥l nincs sz√ľks√©g, az adatok az √∂nk√©ntessel fenn√°ll√≥ jogviszony megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎen a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny 6:22. ¬ß szakasza alapj√°n 5 √©v m√ļlva t√∂rl√©sre ker√ľlhetnek.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°nak visszavon√°s√°ig. Amennyiben a h√≠rlevel√ľnkre feliratkozik, √ļgy a h√≠rlevelekrŇĎl √Ėn b√°rmikor, korl√°toz√°s √©s indokol√°s n√©lk√ľl, ingyenesen leiratkozhat, a k√∂vetkezŇĎ el√©rhetŇĎs√©g√ľnk√∂n: leiratkozas@okosanyu.hu c√≠men. Tov√°bb√°, ha √Ėn h√≠rlevelet kap tŇĎl√ľnk, eml√©keztetni fogjuk √Ėnt arra, hogy b√°rmikor lehetŇĎs√©ge van korl√°toz√°s √©s indokol√°s n√©lk√ľl, ingyenesen leiratkozni.

√Ėn a megadott adatait b√°rmikor m√≥dos√≠thatja, jelentkez√©s√©t visszavonhatja, adatai t√∂rl√©s√©t k√©rheti.

Ez√ļton t√°j√©koztatjuk, hogy jog√°ban √°ll az adatainak t√∂rl√©s√©t k√©rni b√°rmikor az leiratkozas@okosanyu.hu c√≠men.

V. AZ ADATKEZEL√ČS JOGALAPJA

Az √©rintett h√≠rlev√©lre feliratkoz√≥ hozz√°j√°rul√°sa (Infotv. 5. ¬ß (1)(a), 2018 m√°jus 25-tŇĎl az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s (a) pontja) alapj√°n, melyet az √©rintett a szem√©lyes adatai √∂nk√©ntes megad√°s√°val igazol.

H√≠rleveleket √©s egy√©b anyagokat √Ėn az erre a c√©lra l√©trehozott check-box megjel√∂l√©s√©vel k√©rhet, mely adatkezel√©s jogalapja az √Ėn kifejezett hozz√°j√°rul√°sa (a Rekl√°mt√∂rv√©ny 6. ¬ß (1)-(2) bekezd√©sei √©s 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©ny (Elkertv.) 14. (5) bekezd√©se alapj√°n, az Infotv. 5. ¬ß (1)(a)) alapj√°n, tov√°bb√° 2018 m√°jus 25-tŇĎl az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s (a) pontja alapj√°n).

A Webanalitika az Okosanyu.hu elsŇĎbbs√©ggel b√≠r√≥ jogos √©rdeke a weboldal√°val kapcsolatos l√°togat√≥i adatok m√©r√©se √©s a honlap biztons√°g√°nak fenntart√°sa. E szolg√°ltat√°sok ig√©nybe v√©tel√©vel kapcsolatos s√ľtik telep√≠t√©s√©hez: a felhaszn√°l√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t k√©ri (az Infotv. 5. ¬ß (1)(a)) alapj√°n, 2018 m√°jus 25-tŇĎl az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s (b) pontja alapj√°n).

Az adatkezelŇĎ birtok√°ba ker√ľlt adatokat kiz√°r√≥lag az adatkezelŇĎnek a jelen t√°j√©koztat√≥ban meghat√°rozott adatkezel√©si c√©lok megval√≥s√≠t√°s√°ban k√∂zremŇĪk√∂dŇĎ munkav√°llal√≥i kezelik, akiket valamennyi √°ltaluk megismert adat tekintet√©ben titoktart√°si k√∂telezetts√©g terhel.
C√©g√ľnk nem vesz ig√©nybe adatfeldolgoz√≥t mŇĪk√∂d√©se sor√°n.

VI. TECHNIKAI √ČS SZERVEZ√ČSI INT√ČZKED√ČSEK AZ ADATV√ČDELEM √ČRDEK√ČBEN

Szem√©lyes adatainak biztons√°ga √©rdek√©ben technikai, adminisztrat√≠v √©s fizikai biztons√°gi int√©zked√©sekkel biztos√≠tjuk, hogy szem√©lyes adataihoz csak az arra jogosultak f√©rhessenek hozz√° √©s azokat a megadott c√©lokra haszn√°lhass√°k. Ennek √©rdek√©ben az al√°bbi int√©zked√©seket tessz√ľk:

  • az adatkezelŇĎ a belsŇĎ adatv√©delmi szab√°lyzat√°val √∂sszhangban megteszi azokat a technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket, valamint betartja azokat az elj√°r√°si szab√°lyokat, amelyek az adatv√©delmi jogszab√°lyok rendelkez√©sei alapj√°n √©s a technika adott √°ll√°sa szerint is a megfelelŇĎ v√©delmi szint el√©r√©s√©hez √©s √©rv√©nyel√ľl√©s√©hez sz√ľks√©gesek az adatveszt√©s √©s az illet√©ktelenek √°ltal t√∂rt√©nŇĎ hozz√°f√©r√©s elker√ľl√©se √©rdek√©ben;
  • az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatok kezel√©s√©hez az alkalmazott informatikai eszk√∂z√∂ket √ļgy v√°lasztja meg √©s √ľzemelteti, hogy a kezelt adat hiteless√©ge √©s hiteles√≠t√©se biztos√≠tott, v√°ltozatlans√°ga igazolhat√≥, tov√°bb√° a jogosulatlan hozz√°f√©r√©s ellen v√©dett legyen; a v√°lasztott informatikai, mŇĪszaki rendszerek alkalmasak az adatkezel√©si c√©loknak √©s a kezelt szem√©lyes adatok mennyis√©g√©nek megfelelŇĎ v√©delemre (csak korl√°tozott hozz√°f√©r√©s a kezelt adatokhoz);
  • a szem√©lyes adatokat az adatkezelŇĎ bizalmas adatk√©nt minŇĎs√≠ti √©s kezeli, a munkav√°llal√≥kkal a szem√©lyes adatok kezel√©s√©re vonatkoz√≥an titoktart√°si k√∂telezetts√©get √≠r elŇĎ;
  • az adatkezelŇĎ biztos√≠tja az adatok, az adathordoz√≥ eszk√∂z√∂k √©s az iratok megfelelŇĎ fizikai v√©delm√©t (jelszavas v√©delem a laptopj√°n).

VII. AZ √ČRINTETT JOGAI

Az √©rintettnek, azaz √Ėnnek joga van k√©relmezni a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokhoz val√≥ hozz√°f√©r√©st, azok helyesb√≠t√©s√©t, t√∂rl√©s√©t vagy kezel√©snek korl√°toz√°s√°t √©s tiltakozhat az ilyen szem√©lyes adatok kezel√©se ellen, valamint joga van az adathordozhat√≥s√°ghoz.

T√°j√©koztat√°shoz val√≥ jog: K√©r√©s√©re az adatkezelŇĎ r√©szletes t√°j√©koztat√°st ny√ļjt az √°ltala kezelt adatokr√≥l, az adatkezel√©s c√©lj√°r√≥l, idŇĎtartam√°r√≥l, az adatkezel√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ tev√©kenys√©gekrŇĎl, tov√°bb√° arr√≥l, hogy kik √©s milyen c√©lb√≥l kapj√°k meg az adatait. A t√°j√©koztat√°st az adatkezelŇĎ a k√©relem beny√ļjt√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott legr√∂videbb idŇĎ alatt, de legfeljebb 30 napon bel√ľl √≠r√°sban, k√∂z√©rthetŇĎen, elektronikus √ļton k√ľldi meg az √©rintett √°ltal megadott e-mail c√≠mre.

Hozz√°f√©r√©shez val√≥ jog: √Ėn jogosult a c√©g√ľnktŇĎl visszajelz√©st kapni arra vonatkoz√≥an, hogy szem√©lyes adatinak kezel√©se folyamatban van-e √©s ha igen, √ļgy jogosult arra, hogy az adatkezelŇĎ √°ltal kezelt szem√©lyes adataihoz hozz√°f√©r√©st kapjon. Ez√°ltal ellenŇĎrizheti, hogy szem√©lyes adatait az adatv√©delmi jogszab√°lyoknak megfelelŇĎen kezelik-e.

Helyesb√≠t√©shez val√≥ jog: √Ėn jogosult a pontatlan vagy hi√°nyos szem√©lyes adatainak helyesb√≠t√©s√©t, illetve kieg√©sz√≠t√©s√©t k√©rni.

T√∂rl√©shez val√≥ jog: A t√∂rl√©shez val√≥ jog, m√°s n√©ven az „elfeledtet√©shez val√≥ jog” biztos√≠tja, hogy k√©rheti a szem√©lyes adatainak t√∂rl√©s√©t, amennyiben azok kezel√©se az adatkezelŇĎ sz√°m√°ra m√°r nem felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges abb√≥l a c√©lb√≥l, amelybŇĎl azokat kezelte vagy gyŇĪjt√∂tte, illetve egy√©b m√°s esetekben. Ez azonban nem jelent felt√©tlen t√∂rl√©si k√∂telezetts√©get. Az adatkezelŇĎ megtagadhatja a t√∂rl√©st, ha p√©ld√°ul jogszab√°ly √≠rja elŇĎ az adatok kezel√©s√©t, vagy az adatok kezel√©s√©nek m√°s egy√©b jogalapja, vagy jogszab√°lyban meghat√°rozott c√©lja van.

Az adatkezel√©s korl√°toz√°s√°hoz val√≥ jog: Bizonyos helyzetekben jogosult szem√©lyes adatainak tov√°bbi kezel√©s√©t korl√°tozni. Korl√°tozott adatkezel√©s eset√©n a t√°rol√°s kiv√©tel√©vel adatait nem kezelj√ľk.

Tiltakoz√°shoz val√≥ jog: Jogosult bizonyos adatkezel√©sek ellen tiltakozni. A tiltakoz√°st az adatkezelŇĎ ‚Äď az adatkezel√©s egyidejŇĪ felf√ľggeszt√©se mellett ‚Äď a k√©relem k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott legr√∂videbb idŇĎn bel√ľl, de legfeljebb 15 napon bel√ľl megvizsg√°lja √©s annak eredm√©ny√©rŇĎl az √©rintettet √≠r√°sban t√°j√©koztatja. Amennyiben az √©rintett tiltakoz√°s√°t az adatkezelŇĎ alaposnak tal√°lja, √ļgy az adatkezel√©st megsz√ľnteti, √©s az adatokat z√°rolja, valamint a tiltakoz√°sr√≥l √©s az annak alapj√°n tett int√©zked√©sekrŇĎl mindazokat √©rtes√≠ti, akik r√©sz√©re a tiltakoz√°ssal √©rintett adatokat kor√°bban tov√°bb√≠totta, √©s akik int√©zkedni k√∂telesek a tiltakoz√°si jog √©rv√©nyes√≠t√©se √©rdek√©ben.

Adathordozhat√≥s√°ghoz val√≥ jog: Jogosult az adatkezelŇĎ √°ltal kezelt bizonyos szem√©lyes adatair√≥l m√°solatot k√©rni, √©s azokat egy m√°sik adatkezelŇĎnek tov√°bb√≠tani.

√Ėnnek joga van hozz√°, hogy az adatkezel√©shez val√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t b√°rmely idŇĎpontban visszavonja, azonban a hozz√°j√°rul√°s visszavon√°sa nem √©rinti a visszavon√°s elŇĎtt a hozz√°j√°rul√°s alapj√°n v√©grehajtott adatkezel√©s jogszerŇĪs√©g√©t.

VIII. AZ √ČRINTETT JOGAINAK √ČRV√ČNYES√ćT√ČSE, JOGORVOSLATI LEHETŇźS√ČGEK, B√ćR√ďS√ĀGI JOG√ČRV√ČNYES√ćT√ČS

Amennyiben az √©rintett az adatkezelŇĎ tiltakoz√°ssal kapcsolatos d√∂nt√©s√©vel nem √©rt egyet, vagy az adatkezelŇĎ hat√°ridŇĎben nem nyilatkozik, a d√∂nt√©s k√∂zl√©s√©tŇĎl, illetve a hat√°ridŇĎ utols√≥ napj√°t√≥l sz√°m√≠tott 30 napon bel√ľl b√≠r√≥s√°ghoz fordulhat. A b√≠r√≥s√°g az √ľgyben soron k√≠v√ľl j√°r el. T√°j√©koztatjuk, hogy a pert ‚Äď v√°laszt√°sa szerint ‚Äď a lak√≥helye vagy a tart√≥zkod√°si helye szerinti t√∂rv√©nysz√©k elŇĎtt is megind√≠thatja.

Felh√≠vjuk tov√°bb√° a figyelm√©t, hogy a fel√ľgyeleti hat√≥s√°ghoz (Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g; 1125 Budapest, Szil√°gyi Erzs√©bet fasor 22/C. ‚Äď levelez√©si c√≠m 1530 Budapest, Pf. 5; ugyfelszolgalat@naih.hu; +36 1 391 1400) panaszt ny√ļjthat be, valamint bejelent√©ssel vizsg√°latot kezdem√©nyezhet arra hivatkoz√°ssal, hogy szem√©lyes adatainak kezel√©s√©vel kapcsolatban jogs√©relem k√∂vetkezett be vagy annak k√∂zvetlen vesz√©lye √°ll fenn.

Az adatkezelŇĎ az √°ltala t√∂rt√©nt adatkezel√©sekre vonatkoz√≥ b√°rmilyen v√°ltoz√°sr√≥l a k√∂zponti internetes oldal√°n annak hat√°lyba l√©p√©s√©t megelŇĎzŇĎen t√°j√©koztat√°st ad.

IX. FRISS√ćT√ČSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVAL√ďK

A jelen t√°j√©koztat√≥ b√°rmikor friss√≠t√©sre ker√ľlhet abb√≥l a c√©lb√≥l, hogy a mindenkori jogszab√°lyi k√∂vetelm√©nyeknek megfelelj√ľnk.

A tájékoztató frissítésének dátuma 2018. május 23.