Kirándulás Csokiországba! | Okosanyu
2010. április 07.

 Kirándulás Csokiországba!

Vannak amikor egy kis varázslatot kívánunk az életünkbe. Olyan programokat gyűjtöttünk össze, ami igazi élmény kicsiknek és nagyoknak is!

Csokoládé Múzeum:

Akár vidám kirándulásnak is tervezhetjük, hiszen nem a város szívében található a múzeum. Már az épület is varázslatos hangulatot áraszt: századelejei hangulat fonódik körénk a vadászkúriában.
A tulajdonos 20 éve gyűjti a csokoládéval kapcsolatos emléktárgyakat, így nagyon sok érdekességre bukkanthatunk, igazi ritkaságokra. Megismerkedhetünk a csokoládé történetével, kóstolhatunk, régi recepteket láthatunk, marcipánokról tanulhatunk.

A gyermekprogramokról előre érdeklődhetünk: lehetőség van csokirulettre, csokoládé-pénzverésre, csokigolyó készítésre.
A felnőtteknek is ugyanolyan érdekes lehet a tárlat, többféle csokoládét kóstolhatunk, elkészíthetjük és haza is vihetjük saját művünket.

Mi szívből ajánljuk a Praliné túra néven futó programot:
Nem áruljuk el a titkát, engedjük, hogy a meglepetés erejével hasson. De biztosan állíthatjuk, felejthetetlen program lesz, csoki szökőkúttal és egyéni saját családi csokoládé készítéssel.
A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.
A program hossza másfél óra.

Előre be kell jelentkezni:
http://www.csokolade-muzeum.hu/

Csokissimo a csokizó

A csokoládéra nincs szüksége a szervezetnek, csakis az élvezetért fogyasztjuk. Tanítsuk meg az apróknak, hogy ez nem az a fajta étel, amit rágás nélkül befalhatunk, hanem tényleg éreznünk kell minden összetevőjét. Ha valóban élvezni szeretnénk, akkor csakis minőségi csokoládéval tehetjük. Lassan, apró kóstolásokkal, akárcsak a bor esetében, ahol szintén a lassú kortyolgatáson és a minőségen van a hangsúly.
Érdemes behunyt szemmel az illatokat is magunkba szívni, meglátjuk, energiát ad, oldja a stresszt és megelégedettséget nyújt. Az első falatot lassan minden ízt megfigyelve fogyasszuk.

A kínálat széles, csak párat emelünk ki:
Bonbonok, trüffelek: kávés, nugátos, meggyes-diós, fenyőmagos-pisztáciás, vaníliás, banános, mogyorós, rumos-diós, vodkás-mézes, epres, málnás, párizsi krémes, marcipános…és még sok-sok bonbon-remekmű.
Csokoládék: Ezek a mesterművek kiemelkedően magas színvonalú alapanyagokból készülnek (többnyire belga csokoládéból) így nagyon finomak, de esztétikailag is gyönyörűek, hiszen többségük mintás, vagy töltelékükkel azonos „külsővel” rendelkeznek.

http://www.csokisszimo.hu/

Sugar Cukrászda

Ha tetszik az amerikai mesékből, filmekből ismert csodahabos, vidám, színes édességvilág, akkor nem hagyhatod ki a Sugar boltokat. Mert itt bolt is, cukrászda is, mályvacukor, gumicukor lelőhely és rágó gyár is! Ha szeretnéd a csemetéd tátott szájjal látni, mindenképp érdemes meglátogatni! Érdemes mindenből egy-egy darabot megkóstolni, hagyjuk, hogy a gyerek válassza ki a színeket. Így az ízeket is élvezhetjük és pénztárcánkat is megkíméltük!
Egyenlőre még csak Budapesten található a formabontó színvilággal, bútorokkal és toalettel rendelkező cukrászda. Újpesten és a Belvárosban keresd!

http://sugarshop.hu

bodza

 

További cikkek ebben a témában: