Hazi patika | OkosanyuMinden ami színház

Ki a szabadba! Mert egészséges!

 

Mért szükséges a kisgyerekek egészséges fejlődéséhez a szabad levegőn való tartózkodás?

 

A kövérség mint lelki sérülés

 

„Egyél, nekem nősz nagyra, szentem!” – az anyai gondoskodás, a gyerekek táplálása és a szeretet adás-kapása összefüggnek, amit a szeretetéhség szavunk is kifejez.

 

Ami a fejlődéshez nélkülözhetetlen

 

Az alábbiakból megtudhatod, milyen vitaminok, ásványi anyagok segítenek a gyermek fejlődésében, nevelésében.

 

Mesés álmok szülőnek és gyereknek

 

A nyugodt alvás szép ébredést jelent. A szép ébredés vidám napot. A vidám nap kellemes estét… De mit tehetünk azért, hogy nyugodtak legyenek álmaink?

 

Hogyan védd ki a náthát?

 

Nagyon nehéz elkerülni, hogy egy-egy elkapott nátha ne taroljon végig a teljes családon. Mégis vannak olyan trükkök, amiket érdemes ismernünk.

 

A gyermekkori fogápolás

 

A gyermekkori fogápolás szerves része a gyermeknevelésnek, de mit tehetünk mi, szülők annak érdekében, hogy gyermekeink fogazata erős és egészséges legyen?

 

Tormával formában!

 

Megoszlanak a vélemények erről a növényről, valaki vagy szereti, vagy nem. De tudjuk, hogy  mennyi mindenre jó és mennyire egészséges?

 

Csodák teával

 

Lassan itt a hideg, mely mindig arra késztet, hogy teát igyak teával. Próbálok új ízeket, új füveket használni, felkutatni mi mire jó, mikor mit lehet inni? 

 

Anyu, fáj a fülem…

 

Itt az óvoda/suli szezon. A kisgyerekek egyik fele a visszatérő mandulagyulladástól, míg a másik része a fülgyulladástól szenved. De hogyan előzhető meg a baj?

 

Csapvíz vagy ásványvíz?

 

Évről évre növekszik a palackozott ásványvizek fogyasztása, a szakemberek pedig egyre inkább a vezetékes csapvíz mellett teszik le a voksukat.

 

Hogyan édesíted az életed?

 

Az elhízásért és a fogak romlásért vádolják a cukrot, ezért sokan a túlzott cukorfogyasztást édesítőszerekkel próbálják kiváltani. De vajon jól teszik?

 

Parkinson kór

 

Sajnos egyre többen betegednek meg 40 éves koruk elől. Már nem csak az idősek betegsége. Mit tehetünk magunkért és másokért?

 

Az anyajegyvizsgálat

 

Egész évben, de különösen a nyári időszakban, fontos, hogy bőrünket gyakori vizsgálatoknak vessük alá.

 

Gyerek és a rovarcsípés

 

Mit tegyünk, ha megcsípi a gyermeket egy rovar? Mit tegyünk, ha allergiás tünetei lesznek? Mit tegyünk, ha teljesen tünetmentes?

 

Egészség nyaralás alatt

 

A felelősségteljes szülő mindenre gondol utazás alatt is, sem magunknak, sem a gyerekeknek nem elég a fürdőruha nyaralásnál.

 
Archívum - További cikkek ebben a rovatban