4 izgalmas kalandpark | Okosanyu
2010. október 13.

 4 izgalmas kalandpark

Ha ősz, akkor irány a természet! Keressünk olyan erdőt, ahol drótköteles kalandpálya üzemel! Felejthetetlen élmény az egész családnak.

A fáramászás elsősorban a gyerekek kedvence, de a felnőttek körében is népszerűek a fákra rögzített pályarendszerek. Ezeken akár 9 méteres magasságban, kapaszkodva, egyensúlyozva lehet haladni, és különböző feladatokat megoldani. Ha úgy döntesz, hogy családoddal együtt próbára teszitek ügyességeteket egy erdei kalandpályán, öltözzetek kényelmes, lezser ruhába és bújjatok túracipőbe. Jobb, ha az ékszerek otthon maradnak, mert könnyen beakadhatnak a drótkötélbe! Ne izgulj, senki sem fog lepottyanni a magasból, kaptok védőfelszerelést, amelynek használatát hegymászó szakemberek tanítják meg nektek. Amiatt se fájjon a fejed, ha nem vagytok túl jó kondiban. A nehezebb pályákhoz valóban kell a testi erőnlét, de vannak gyakorlópályák is, amelyeken az izmok kellően bemelegednek. Az alacsony fekvésű, könnyű pályákon akár 3 éves gyerekek is végigmehetnek, de ha extrém kihívást keresel, akkor sem fogsz csalódni. Összegyűjtöttük azokat a kalandparkokat, ahol a család valamennyi tagja tartalmasan szórakozhat.

Challengeland Kalandpálya, Csillebérc

A budai hegyek között fekvő Normafa lejtő népszerű kirándulóhely, ahonnan páratlan kilátás nyílik Budapestre. Innen pár perces sétával érhető el a 15 pályás kalandpark. A különböző nehézségű pályákon haladva egyre magasabbra juthatsz, és az ügyességi feladatok is nehezednek. Ha elakadsz, és úgy döntesz, hogy inkább feladod, a felügyelők biztonságban lehoznak a talajra. A belépőjegy három órára szól, és összege aszerint változik, hogy mely pályákra vállalkozik a család. Akkor sincs baj, ha közben elered az eső, mert egy későbbi időpontban befejezhetitek a mászást.

www.kalandpalya.com

Holdfény Liget kalandkert, Gyöngyösfalu

Szombathelytől nem messze épült fel az Alpokalja kalandkertje. Itt nemcsak a kötélpályákon lehet ügyeskedni, hanem az íjászatba és a vízi sportokba is belekóstolhattok. A Gyöngyös patakon lehet vadvízi evezni is, de ezt 3 nappal korábban egyeztesd telefonon. A parkot három tavacska is díszíti. Ameddig az időjárás engedi, bérelhető vízibuborék. A kölykök imádni fogják, hogy a vízfelszínen gurulhatnak benne. Ha ide látogattok, egy egész nap is kevés, hogy mindent kipróbáljatok. Utazhattok erdei kisvasúton, lovas kocsin, de akár kölcsönzött kerékpárra pattanva is bejárhatjátok a parkot. Díjtalanul használható a trambulin, a lengőteke, a pingpongasztal, és ingyen lehet megnézni a modellvasutat is. Még szendvicsekkel sem kell készülni, ebédelhettek a park grillkonyhájában.

www.holdfenyliget.hu

Oxygen Adrenalin Park, Sástó

Ha szeretsz hegyet mászni, célozd meg az ország legmagasabb pontját! A Mátra ősszel a legszebb, amikor ezer színben pompáznak a fák, a levegőt pedig valósággal harapni lehet. Talán pont ezért kapta az Oxygen nevet a hegység kalandparkja is. Annyi program várja a látogatókat, hogy érdemes egy egész hétvégét eltölteni itt. Pláne hogy még saját panziója is van a parknak! Ne csak a hegyet, hanem a kalandpályát is másszátok meg a családdal! Aztán ültesd fel a gyerkőcöt egy quadmotorra, Te pedig csússz át a 230 méter hosszú drótkötélpályán, és élvezd a lankás hegyoldalak látványát! Ne hagyjátok ki a bobpályát és az átforduló óriáshintát se!

www.adrenalin-park.hu

Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely

Nem kell a télre várni, az itteni sípályán, hó híján is lecsúszhatnak a téli sportok szerelmesei. Ha idén tanítanád síelni a gyereket, már ősszel megteheted. Mire leesik a hó, önállóan suhanhat majd a hegyekben. A Zemplén Kalandparkban van az ország leghosszabb libegője, oda-vissza 50 percen át lógathatod a lábad. Ha inkább a száguldás vonz, akkor irány a téli-nyári bob pálya! A szórakozás mellett itt a tanulásra is mód nyílik. Menjetek végig együtt a tanösvényen, és ismerjétek meg a térség állat-és növényvilágát, geológiai érdekességeit. A fáramászás természetesen itt sem maradhat el: három különböző nehézségű kalandpálya várja majd, hogy meghódítsátok őket.

www.zemplenkalandpark.hu

modoc

Ha egyik park sem esik közel hozzátok, nézz szét a www.kalandparkok.hu oldalon! Itt további ajánlatok között válogathatsz.

 

További cikkek ebben a témában: