Pálmalevelekre írt sorsok | Okosanyu
2010. október 02.

 Pálmalevelekre írt sorsok

Titokzatos levelek, emberi sorsok, indiai jövőlátók… átverés, varázslat vagy igazmondás?

Indiában létezik egy hely, ahol egy hatalmas könyvtárban 110 millió ma élő ember megtalálhatja életrajzát, mégpedig egy-egy pálmalevélre róva. Hogy ez igaz vagy egy újabb köz- és önámítás? Döntsétek el.

Ha az ember pálmalevelekre gondol, akkor egy tengerpart, napsütés és a pálmafák maguk jutnak eszébe, de most olyan pálmalevelekről esik majd szó, melyekre közel 100 millió ma élő ember múltját és jövőjét írták le indiai bölcsek több ezer évvel ezelőtt. Bevallom kicsit szkeptikusan álltam neki ennek a cikknek és sok fórumot végigböngésztem a témával kapcsolatban, ahol meglepetésemre legalább annyi eredményes és beteljesült kutatásról olvastam, mint csalódott és elkeseredett hangvételű hozzászólást.

Miről is van szó?

„Évezredek óta őrzik titkos könyvtárakban valahol Indiában… Világszerte 110 millió ma élő, akár teljesen átlagos emberről szólnak…” Ezek a honlap bevezető gondolatai és gyakorlatilag jó összefoglaló arra, hogy miről is van szó. Mindenkinek megvan a sorsáról készült pálmalevele Indiában, aki kiutazik érte, azazhogy kettő, egy a múltjáról, egy a jövőjéről egy kb. 48 cm hosszú, 6 cm széles, leheletvékony pálmalevélre írva, ősi tamil nyelven. Indiai bölcsek rótták fel ezekre a levelekre több száz évvel ezelőtt, ma élő emberek sorsát, akár a mienket is, akikről tudták, hogy készek az útra és a kutatásra.

Mit találunk a pálmaleveleken?

A múltról szólón megtalálható a nevünk, egykori inkarnációink és minden fontosabb esemény a múltból 2-5 éves periódusokra bontva. A jövő pálmalevelén pedig az előttünk álló út van leírva, útmutatásokkal, eseményekkel és halálunkkal együtt. Szerencse, hogy azon részeket, melyet nem szeretnénk tudni, nem kell felolvastatnunk.

Hogyan zajlik a kutatás?

Természetes, hogy a régi időkben is meg volt írva az arra érdemes emberek élete ezeken a leveleken, de a hatalmas távolságok miatt sokkal kevesebben jutottak hozzá. A mai modern technika segítségével már órák alatt eljuthatunk Indiába, ha saját magunk akarunk utánajárni. Létezik azonban Magyarországon is egy társaság, akik segítenek nekünk felkutatni eme pálmaleveleket. Az Oszter Tamás (Ezoterikus körökben jól ismert és hitelesnek mondott auralátó és gyógyító) által vezetett Indiai Pálmalevél Iratok Kutató Szövetsége segítségünkre lehet, ha fel akarjuk fedni a múltunk és jövőnk valamint létezésünk valódi célját. A regisztráció során felveszik a pálmalevél-kereső adatait, ujjlenyomatot vesznek (ami tartalmaz bizonyos karmikus információkat is rólunk.), és ezáltal azonosítják be a pálmalevelet. A keresés persze nem egyszerű, hiszen millió és millió levélke között kell megtalálni az igazit, India eldugott tartományaiban. Így a keresés hónapokig eltarthat. Ha a szervezet rábukkan, akkor csekély összeg ellenében(ahhoz képest csekély, amennyit egy egyéni keresés felemészthet) megosztják velünk a levelünk helyének titkát, ami után több módon lehetséges azt megtalálni és felolvastatni: egyéni odautazással, csoportos odautazással-ezen esetekben egy megtisztító rituálé után egy helyi szent ember olvassa fel nekünk a levelet-vagy az internet csodája által a Szövetségen keresztül olvastathatjuk fel magunknak. Sok pozitív fórumhozzászólást is olvashatunk a témában, jó érzés, hogy emberek életét pozitívan befolyásolta a kutatás.

Mit várjunk egy ilyen élménytől?

Pszichológiailag kétélű fegyver a múlt és jövő ismerete. Tanácstalanság, elkeseredettség esetén kiutat mutathat, támaszt, vigaszt nyújthat, de egy negatív jövőkép pont ellentétes hatást válthat ki. Ne várjunk csodát a „jövő ismeretétől”, saját magunknak kell beteljesítenünk a sorsunk. Csak akkor akarjunk ilyesfajta „megvilágosulást”, ha lelkileg stabilak vagyunk és el tudjuk viselni a terhet, bármilyen irányultságú is legyen az. Persze sok örömteli levelet is olvashatunk a témával kapcsolatban, megtalált boldogságot, valósnak bizonyult jóslatokat.

Szkepticizmus, avagy bizonyos kérdéseket még fel kell tennünk:

Mennyire hiszünk ezekben a dolgokban? Hol fér el több mint százmillió ilyen levél, amelyek egyes számítások szerint a paramétereikből kiindulva kb. 13 km-es falat képezhetnének? Kik írják ezeket a leveleket és vajon hány évente kell újra meg újra az elenyésző pálmalevelekre vetni emberek sorsát? Mennyibe kerül ez nekünk? Miben különbözik ez egy egyszerű tenyérjóslástól? Miért kell az ujjlenyomat és nem tudják-e azt felhasználni más célra?

Egy fórumhozzászólásban találtam egy idevágó idézetet:

“Egyes hamis guruk azt hangoztatják, hogy „csodákra” mindig szükség van, mert ezek által erősítik a követők hitét, azonban mindig kitérnek az elől, hogy megválaszolják azt a kérdést, hogy honnan is származnak ezek a képességek, vagy milyen erőket használnak a „csodák” létrehozására.
Az ilyen csodák által táplált hitnek nincs köze sem Istenhez sem az igazi spiritualitáshoz, sőt időnként mindig újra és újra megköveteli az újabb csodát azért, hogy megerősíthesse e rozoga építményt, amely csak idő kérdése és egyszer végképpen összeomlik, szomorúságba, depresszióba sőt önpusztításba rántva a valamikor talán igaz keresőt.”

Az ősi misztikum sok olyan dolgot rejt, amire nekünk ebben a rohanó világban nincs rálátásunk, a pálmalevelek titkai sokáig megfejtetlenek lesznek még. Ha valaki arra adja a fejét, hogy belevesse magát a kutatásba és hisz a dologban, semmiképpen sem szeretnénk lebeszélni róla, de tanácsként annyit hozzátennénk, hogy beszélgessen el személyesen olyan emberekkel, akik már megtalálták a saját levelüket, hallgassa meg az ő véleményüket, kérdezze meg, hogy miben és hogy változtatta meg az életüket.

A legfontosabb kérdés a végére az marad: Tudni akarjuk-e a jövőnket, lemondva az útkeresésről?
Forrás: Indiai Pálmalevél Iratok Kutató Szövetsége
http://www.palmalevelek.hu/

Lacc