A színek ereje | Okosanyu
2019. február 19.

 A színek ereje

Testi és lelki zavarok egyaránt kezelhetőek színekkel. Nézd meg velünk, hogy milyek árnyalat mire képes!

Az ember teste a napfényből kiválasztja az egyensúlyához szükséges színeket, és a rezgést elnyeli. A színnel való gyógyítás elve szerint a szenvedő testnek meg kell kapnia a hiányzó színt, hogy visszanyerje az egyensúlyát. Meghatározza lelki alkatunkat, hangulatunkat az is, melyek a kedvenc színeink, illetve milyen ruhát veszünk fel fontos eseményekre.

Ha fehéret veszel fel az a biztonságot, egyszerűséget és tisztaságot szimbolizálja. A feketével ellentétben leginkább pozitív jelentése van. Sikeres kezdetet is jelenthet.

A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.

A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb árnyalat az emberi szem számára: javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz.

A sárga a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni. A sárga meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást, és erőt ad.

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást.

Az ibolya vagy lila misztikus, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. Elmélyültségre, elvarázsoltságra, misztikus élményekre, irányuló vágyat jelez, de jelentheti a szerelemre irányuló erős vágyat is. A barna szín arra utal, hogy az ember nagy fontosságot tulajdonít kényelmének, családjának, otthonának, egészségi állapotának. Az anyagi lét, a létbiztonság kérdései, a test szükségletei, a családi harmónia megteremtése foglalkoztatják jelenleg.

Melyik színnel, mit gyógyítunk?

VÖRÖS: melegítő, éltető szín, kiváló a vérképző szervek (például a máj) betegségeinek kezelésére. Vérszegény és májgyulladással bajlódó embereknek vörösre van szükségük.

NARANCS: nem olyan élénk, mint a vörös, mégis sok azonos sajátságuk van. Különösen jót tesz a légző rendszernek, az asztmában és hörghurutban szenvedőknek. Erősítő és hashajtó hatása is van.

SÁRGA: tökéletes a belekre és a zsigerekre. Szelíden nyugtat, megszabadít a félelmektől, s a szellemi lelkesültség, optimizmus állapotába hoz. Emésztési zavarokra, gyomorégésre, székrekedésre és aranyérre, valamint menstruációs problémákra való

ZÖLD: a legnagyobb gyógyító. A többi szín számára semleges, általános erősítő és élénkítő lehet. Ha kételyei támadnak valamivel kapcsolatban, használjon bátran zöldet! Kiváló a szívpanaszokra, ideges fejfájásra (migrénre), a fej hűléses megbetegedéseire és furunkulusokra.

KÉK: fertőtlenítő, hűsítő. Minden gyulladásra, a belső szervek gyulladásaira is remekül alkalmazható. Jó vágásokra, égésekre, reumás megbetegedésekre.

INDIGÓKÉK: enyhe narkotikum. Elűzi a szorongást, és bátorságot ad a sötétben félős gyerekeknek. Jó az érzelmi zavarokra, a hallászavarokra, nagyszerű a szem bajaira, még a hályogra is.

LILA: elmebetegségek, idegrendszer, kopaszodás, hajhullás és női panaszok kezelésére kiválóan alkalmas.

Laluna

 

További cikkek ebben a témában: