4 tévhit az otthoni munkáról | Okosanyu
2010. május 15.

 4 tévhit az otthoni munkáról

Amikor a gyerek mellett eljön az idő, hogy újra munkába álljunk, sokan otthoni munkavégzésről álmodoznak.

Ha otthonról dolgozol, vagy egy cég alkalmazottjaként home worker vagy, esetleg a saját vállalkozásodat vezeted otthonról. Én az előbbiről szeretnénk egy kicsit mesélni, hiszen belülről ismerem az esetet.

1. Otthonról kevesebbet fogok dolgozni, vagy kevésbé hatékonyan, az időt könnyebb eltékozolni.

Számos, az otthoni munkaerő-foglalkoztatásban jártas nagyvállalat erőteljesen megkérdőjelezné ezt a hiedelmet. Való igaz, hogy „home worker” nem azonnal lesz a cégnél az ember, előbb bizonyítani kell pár évig, de a kollégák nagy része rászolgál a bizalomra. Bár az időbeosztás átrendeződhet, ez sajnos nagyon gyakran épp fordítva, a szabadidő rovására történik, mivel megszűnik a „munka” és „szabadidő” közti természetes határ és az ember hajlamos elfeledkezni a 8-9 órás munkaidő végéről. Mivel a munkának így is, úgy is meg kell lennie, nemigen engedheti meg home worker-ként senki magának, hogy lazsáljon. Mivel otthoni munka esetén általában nincs közös kávézás, trécselés, cigizgetés, kevesebb időt fecsérelünk el ilyen szabadidős tevékenységekre. A céges chat segítségével általában a főnök kiválóan tudja ellenőrizni, a helyeden vagy-e és a munkáddal foglalkozol-e.

2. Internetezgetni fogok munka helyett, hiszen senki sem látja

Az előző állításokat ismételnénk meg ellenérvként – ha nincs kész a munka, ha romlik a minőség, hamar kikerülhet az ember a home worker-i státuszból. Ráadásul a technikai rendszerek lehetővé teszik, hogy monitorozzák, milyen oldalt mikor mennyi ideig nyitottál meg.

3. Otthonról nem lehet karriert építeni

A cégeknek elsősorban a költséghatékonyság növelése a céljuk az otthoni munka engedélyezésével. A szükséges technikai rendszerek kiépítése hosszabb távon sokkal kevesebbe kerül, mint ha minden egyes dolgozónak biztosítják az irodateret és egyéb irodai infrastruktúrát, pláne gyorsan növekvő kollektíva esetén. Valóban igaz, hogy az előrelépés, önérvényesítés több koncentrációt kíván egy otthoni dolgozótól, hiszen munkája láthatóságára többet kell fordítania. De mivel a home work leggyakrabban tipikus „multis” jelenség, mindenki tudja, hogy az önmenedzselés nagy része írott kommunikációban valósul meg. A személyes benyomást természetesen nem pótolja semmi, erre vannak a „bejárási” alkalmak.

4. Elslamposodsz, elmagányosodsz

Valóban, ha nincs még gyereked, reggel fél 9-kor is kiugorhatsz az ágyból és pizsamában is végigdolgozhatod a napot – de tényleg rendszeresen ezt akarod? Mivel az ember a ruhát, a külsejét „viseli” is, nem csak hordja, pár átmeneti tévelygési alkalom után éppúgy odaszánja a megfelelő időkeretet a mindenképp szükséges tevékenységekre, mint annak előtte. Az ember a társának is tetszeni akar és saját magának is – aligha engedheti hát meg magának a tartós slamposkodást. Ráadásul, mint okosanyu-olvasó, alighanem családod van, akik miatt egyébként is fel kell kelned reggel – örülj hát, hogy az utazásra fordítandó idő helyett kicsit talán magaddal törődhetsz (és ehhez mindenképpen ragaszkodj, hiszen nem csak a család, hanem a saját érdekeidet is szolgálja az új munkarend.)
Elmagányosodás? Ha home worker-ként nagyrészt egyedül, munkával töltötted a napot, alig várod, hogy találkozz a családoddal / barátaiddal, kollégáiddal. Csak így te magad fogod megválasztani, kikkel és hogyan, mikor. Csak szervezés kérdése a család, a mozgás, a társadalmi élet, a hobbyk egyensúlya, éppúgy, mint ahogy az irodai munkában sem lehetsz meg szervezés nélkül.

Csipp
 

 

További cikkek ebben a témában: