Kényeztesd magad, mert megérdemled! | Okosanyu
2010. február 06.

 Kényeztesd magad, mert megérdemled!

20 tipp, hogy mi az, amivel kényeztetheted magad! Az eredményt hamar fogod érezni, meglátod mennyivel jobban érzed majd magad a bőrödben!

Egy teljes életmódváltásra nehezen szánja rá magát mindenki és nem is olyan egyszerű. De miért is ne próbálnánk ki egy nap erejéig, hogy a testünket kényeztessük!

1. Óvd szemünket a monitor előtt. Ne meredj túl sokáig a betűkre. Óránként tart szünetet, nézz ki az ablakon vagy hunyd be a szemed. Ügyelj a jó megvilágításra. A munkaadónak kötelessége erről gondoskodni.

2. Egyik reggel kelj 20 perccel korábban és tornázz vidám zenére. Meglátod, mennyivel frissebb leszel egész nap.

3. Este hat után már ne egyél, másnap sokkal könnyebben ébredsz.

4. Egész nap fogyassz minél több folyadékot. Lehet az ásványvíz, tea, de gyümölcslé is.

5. Dobjuk ki a tiltólistát– legalább erre a napra. Egy kis bűnözés olykor-olykor senkinek sem árt. A mértékre azért nem árt figyelni.

6. Aki nevet, az nyer. Minden tekintetben. A nevetés nemcsak jókedvre derít, de akik többet nevetnek, erősebbek, pozitívabbak és erősebb az immunrendszerük, ritkábban fordul elő közöttük a rákos megbetegedés is.

7. Mutasd meg magadnak, hogy te uralod a tv-t és nem a tv téged. Ha csak közepesnek tartod a filmet, kapcsold ki 20 perc után és kezd jel olvasni valamit. Az agyad többszörösen fogja meghálálni, hogy szükség van a képzeletedre, nem csak agymosást végzel.

8. A sónak nagyon sok káros hatása is van. Ezen a sokkal kevesebbet használjuk a sószórót.

9. Együnk ma zöldséget és gyümölcsöt is. Olyan ritka, amikor mindkettő kerül az asztalra.

10. Testápolózzuk magunkat végig – tetőtől talpig. A télen kiszáradt bőrre úgy fog hatni a krém, mint a sivatagra a nyári zápor.

11. Élvezzük egy percre a természetet. Egy pillanatra álljunk ki az ég alá és élvezzük, amit kapunk tőle. Ha süt a nap, akkor engedjük, hogy átmelegítse a lelkünk. Ha szél fúj, érezzük, ahogy megsimogatja a lelkünk.

12. Igyál meg egy csésze zöldteát. A szabadgyökök megköszönik. Mindemellett fogyasztó hatása is van és energiával tölt fel.

13. Frissüljünk fel: lehet az egy új ruha, egy új frizura, vagy csak egy új színű körömlakk, mindenképp úgy érzi a testünk, mintha kicserélték volna.

14. A friss levegő új életet lehel a bőrbe. Legalább fél órát tartózkodj kint a szabadban.

15. Nézd meg a naplementét. Nézz szembe a lemenő nappal és szívd be a sugarait.

16. Dobd le a cipőd és járj egy kicsit mezítláb.

17. Szőrtelenítsünk. Szabaduljunk meg mindenhol minden bundánktól: a lábakon, a hónaljakban, a szemérem részen. Minden anyagnak érezni fogjuk a textúráját, mintha selyemből lenne a nadrágunk.

18. Egy nagy ölelés jobban megerősíti a lelket, mint bármi más. Öleld meg a párod, a gyereked, a kutyád vagy csak egy fát. A lényeg, hogy szeretetet sugározz, ami többszörösen fog visszatükröződni rád!

19. A jó szex a jó közérzet és az egészség csodaszere. Gyorsítja a szívverést, növeli a vérnyomást, javítja az oxigénáramlást, fokozza a hangulatot, segíti a lazulást. Mindegy, hogy a párunkkal, vagy egyedül, de ma tegyük boldoggá a testünket.

20. A napot egy léleksimogató fürdővel zárt. Hangulatos zene, lágy fények, simogató habok. Elvarázsol, boldoggá tesz, megnyugtatja az agyonstrapált idegeket.

bodza

 

További cikkek ebben a témában: