Fiús-lányos szobák | Okosanyu
2016. szeptember 21.

 Fiús-lányos szobák

Sok családban laknak a vegyespáros gyerekek közös szobában. Hogy lehet megoldani, hogy a lányok és a fiúk ízlése is visszatükröződjön?

Többféle megoldás is van arra, hogy optikailag kettévágjuk a szobát. Akár mehet mindenki a saját irányába, nem kell, hogy összhang legyen, a legfontosabb, hogy ők jól érezzék magukat. Egy-egy pöttyös fal is gyorsan csajossá tudja tenni a félszobát. A fiúnál a fal kockás motivuma visszaköszön az ágyneműn, ettől lesz harmónia.


 

Megtehetjük, hogy a teljes szobát, berendezéssel együtt kétszínűre alkotjuk. A lányos és a fiús tér jól megkülönböztethető. Azért itt is sok elem tükröződik. A csíkok a plafonon, a polcok, a feliratok a falon. 

 

Van ahol a hely sem szab határokat, ott akár egy könyvecpolcnak álcázott fallal is meg lehet oldani ezt a szétválasztósdit. Ne felejtsük el, nem nekünk kell, hogy tetszen, hanem a gyereknek. Ő fogja benne tölteni a gyerekkora nagy részét.
 

Ahol kevesebb a hely, ott másként is meg lehet oldani, nem csak a szoba közepén lehet kettéválasztani.


 

És természetesen nem csak függőlegesen lehet kettéválasztani:
 

Egy ügyes gipszkartonszerelő olcsón és ötletesen meg tudja oldani az elválasztó kérdését. A gipszkaron könnyen alakítható, engedjük el a fantáziánkat.
 

Sokszor elég egy pici változtatás és máris sokkal trendibb lesz a szoba. A gyerekek pedig imádják, ha valami csak az övék, a saját ízlésük szerint. 

Figyeljük a gyerek érdeklődési körét, hogy mindenképpen sajátjuknak érezzék. A saját kuckó fontossága az érzelmi fejlődés szempontjából is nagyon fontos.


 

Hogy mitől fiús vagy lányos egy szoba? Talán ennyire nem kell ragaszkodni hozzá!
 

 

További cikkek ebben a témában: