4 új varázslatos parfüm | Okosanyu
2010. január 23.

 4 új varázslatos parfüm

Mik lesznek a tavasz új illatai? Nézd meg parfüm körképünket a legfrissebb illatokkal!

Minden évszak új parfümök egész arzenáljával ejti rabul az érzékeny orrú illatrajongót. Magazinokat, reklámokat nézegetve, parfümériákban szagolgatva érzékeink fáradásáig válogathatunk.
Összeállításunkból megtudhatod, hogy frissen megjelent és hamarosan megjelenő parfümök közül mely négy keltette fel különösen az érdeklődésünket. A márkákat a hazai parfümériákban fellelhetők közül választottuk.

Calvin Klein – Eternity Summer

A 2010 márciusában megjelenő Eternity Summer a jövő zenéje még. Annyit már most lehet tudni, hogy a melegebb évszakokban ideális, ellazulást segítő illatjegyek jellemzik őket. A nap, a tenger, a homok és hűvös reggeli fuvallatok inspirálták e két illatkompozíciót.
A női változatban grépfrút, gyömbér és golgotavirág adja a fejillatot, a szívillatban pünkösdi rózsa, frézia és gyöngyvirág bontakozik ki, míg az alaptónusban krémes pézsma, fehér ámbra és uszadékfa aromája érződik.
A férfiváltozatban a birs, ananász, bergamot, kardamom, cédruslevél finoman egyesül a teafa és guaiacfa ‘kesernyéjével’ és a sós tengeri levegővel.
Praktikus lehet, ha a családban a férfi és női illat harmonizál.

Lancôme Hypnôse Senses

Pár hónapja jelent meg Lancôme Hypnôse Senses fantázianevű csodája, a 2005-óta Hypnôse néven létező női illat új kiadása, mellyel a Lancôme a középkorúnál fiatalabb generációt célozza meg, így a parfümjegyek újításként mézet, rózsaszín borsot, vaníliát és mandarint is tartalmaznak. A parfümöt ‘érzékien borzongató’-ként írják le, jellemzője a ciprusos alapillat. Christine Nagel illatszerész mester magával ragadó elixírjének hatásáért a fentieken kívül az illatos olíva, rózsa, pacsuli, bodorrózsa, balzsamos benzoin és a fűszerként is használatos tonkabab is felel.

Paul Smith: Rose

Paul Smith idén januárban jelentkezett a ‘Rose Summer Edition’-nel. A parfümöt a 2009-es változathoz hasonlóan Antoine Maisondieu parfümkészítő mester hozta létre.
Az érzéki illatjegyet feketeáfonya, ibolya, görögdinnye, zöldtea, rózsa, ámbra, fehér pézsma és szantálfa harmonikus együttese adja.

Versace Versense

Egy könnyed illat: a virágos illatcsaládba tartozó Versace Versense frissítő, kellemes élmény, jellegzetes, de lágy, diszkrét fuvallat, amit az ember szívesen érez meg kedvenc ruháján. Bergamot, mandarin, füge, liliom, jázmin, kardamom, szantál és musk hozzák létre ezt a nagyon friss, vonzó és kellemes és nemes parfümöt.

Hogyan használd?

A fenti négy varázslatos illat és egyáltalán, bármely parfüm sokáig érezhetően, de diszkréten érvényesül, ha a csuklónk belső felére, a könyök-és térdhajlatba és nyakunk hát felőli oldalára permetezünk belőle. A parfümöt sosem szabad dörzsölni magunkon, mert a molekulák ‘eltörése’ elronthatja az illatot. Szépségszakértők szerint különösen hasznos a térd- és könyökhajlatba spriccelni az elixírt, mert az enyhén nedves környezet által bontakozik ki a legmaradandóbban az illat.

Csipp

 

További cikkek ebben a témában: