Csipetcsapat - 5.hét | Okosanyu
2012. július 01.

 Csipetcsapat - 5.hét

A kiscsapat hamarosan kirepül. Pedig milyen vidám nézni, ahogy felfedezik a világot, ahogy egyre több tapasztalatot gyűjtenek, ahogy feltétel nélkül szeretnek.

06.30.

Ma az egész család átesett az oltáson. Mivel az egyik legjobb dokibácsihoz mentek, így felírtam egy csomó olyan dolgot, ami lehet, hogy még gond lehetne. Olyan voltam, mint egy aggódó anyuka. De szerencsére semmi, de semmi gond nincs, mindannyian nagyon egészségesek! Köszönjük a fuvart Móninak.

Amikor hazaértek, akkor az udvaron játszottunk egy kicsit. Megnéztük, hogy a kutyáink hogyan reagálnak és nagyon-nagyon cuki volt a teljes 7 fős csapat. 
Panni ivartalanított szuka kutyánknak sosem voltak kölkei, de ahogy feltámadt benne az anyai ösztön, nagy öröm volt nézni. Terelgette őket, futkározott, hogy visszahozza a kóborlókat, játszott velük. Annyira járt a farka, hogy azt hittük valamelyiket elkaszálja. Kairó a falkavezérünk a teraszról szemlélte őket, kicsit sokkban volt. Nem nagyon szereti az ideiglenesek érkezését. Ha itt vannak, akkor jól meg van velük, de mindig határtalan öröm járja át, ha már mennek és így újra a figyelem központjába kerülhet. Amikor meglátta, hogy még 4! kutya, teljesen magába zuhant.

Cinege nagyon jó mamiként viselkedik. Most, hogy a kicsiket már nem csak a szopi érdekli és már nem az az egyetlen cél, hogy fürtökben lógva szétharapják a mellbimbóját, már játszani is tudnak vele, öröm neki is az együtt töltött idő. Cinege egyébként orvoshoz menet is álomszépen utazott a kocsiban.

07.01.

Cinege ma nagyon vidáman ébredt, amióta fenn alszik velünk a nappaliban, minden reggel alig várja, hogy mehessen le a kicsikhez. Nagy a boldogság lent, sok játékkal, tanítással.

Ma érdekes volt, mert Cinege jött és lögdöste a kezem, majd megrágcsálta és a hátára vágta magát. Egyértelműen jelezte, hogy na, akkor játszunk együtt mi is. Csikiztem, amitől határtalan boldog volt, hancúrozott, visszafutott, rágcsált. Egy hónappal ezelőtt érkezett a Cinege család és ennyi idő kellett Cinegének, hogy teljes egészében megnyíljon és felszabaduljon. Picit aggódtam, mert az ilyen kutyák, akikkel nem volt foglalkozva, nem ismerik a játékokat, labdát, csak nézik értetlenül, hogy a többiek mit csinálnak. De ahogy ma közösen játszottunk, tudtam, hogy ő már biztonságban érzi magát.

Hozzászólások (0)

Még nincs hozzászólás, legyél te az első!

Ha hozzá szeretnél szólni, kérlek először regisztrálj, így a felhasználó neveddel fog megjelenni a véleményed.

További cikkek ebben a témában: