Anya képzelete | Okosanyu
2011. június 16.

 Anya képzelete

Gyermeked kedvenc anyu-meséjét már könyvben is viszontláthatja!

Talán nincs olyan szülő, aki ne mesélt volna gyermekének fejből, a saját fantáziájára építve. Vagy azért, mert képzelete túlszárnyal minden írott alkotást, ráadásul mindig beleépíthető minden fontos aktualitás és személyre szabottan lehet üzenetet közvetítetni vagy azért, mert a nyaralás alkalmával a nagy sietségben otthon maradt a mesekönyv, esetleg a strandon elveszett vagy bármilyen egyéb okból éppen ott és akkor nem érhető el egyetlen klasszikus sem, amikor a gyermeknek aludnia kellene.

A mese valójában egy átmeneti búcsú, amely átvezet az ébrenlét aktív világából egy fikciókkal teli mesevilágon át az álom világába, biztonságot ad a gyermeknek, s egyben ezek az időszakok az érzelmileg legintenzívebb együttlétek, amikor szülő és gyermek nyugodt körülmények között, egyéb külső hatások által nem zavarva beszélgethet.

A gyermekek szeretik az ismétlődő dolgokat, így egy-egy motívum újra és újra felbukkanhat, így alakulnak a családi közös történetek, mesék, versek, esetleg énekek. Mi most ezeket keressük, hogy mások is ötletet meríthessenek egy-egy alkotásból.

Az Okosanyu csapata a 2XX Kiadóval közösen mese- és versíró pályázatot hirdet. Várunk minden gyermekeknek szóló altatáshoz használt írást 2011. július 15-ig az info@okosanyu.hue-mail címre. A legjobb írásokat megjelentetjük egy ízléses mesekönyvben a szerző nevét is feltüntetve!

A beküldők között - függetlenül attól, hogy bekerül-e az írás a kötetbe vagy sem - 5 db egész napos és 10 db egy órás állatkerti játszóházba szóló belépőjegyet sorsolunk ki.

 Beküldési cím: info@okosanyu.hu

Hozzászólások (0)

Még nincs hozzászólás, legyél te az első!

Ha hozzá szeretnél szólni, kérlek először regisztrálj, így a felhasználó neveddel fog megjelenni a véleményed.

További cikkek ebben a témában: