„SUTTOGÁS AZ ÉLETÉRT” (x) | Okosanyu
2015. június 03.

 „SUTTOGÁS AZ ÉLETÉRT” (x)

A „SUTTOGÁS AZ ÉLETÉRT” címmel árverés és koncert Evans Michelle Krisztina és édesanyja javára
2015. június 16. 18:00 óra, MagNet Közösségi Ház belső udvar (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Van, hogy egy pillanatra megáll az idő.
Lélegzetvisszafojtva néz az ember maga elé.

Aztán felemeli a fejét és tovább lép. És mosolyog.
Mert van holnap.

Evans Michelle Krisztina, Misó, 17 éves, csupaszív kamaszlány.

2008-ban, egy kerékpár balesetet követő vizsgálat során rosszindulatú kisagyi daganatot diagnosztizáltak nála. A kezdeti stádiumban felfedezett betegséget azonnal kezelni kezdték; a baleset után  Michelle-t már haza sem engedték a kórházból.

Misó több nyelven beszél, kiváló sportoló, több onko-olimpiai úszószám arany-, ezüst- és bronzérmese. Az a vágya, hogy paralimpikon minősítést szerezhessen. Ehhez azonban nagyon sok pénz, megfelelő étkezés, rengeteg edzés és jó felszerelés kell.

A média számára sem ismeretlen Misó és édesanyja nem csak amiatt különlegesek, hogy két erős, bátor és talpraesett nő, akik magukra maradva küzdenek sokszor a mindennapi betevőért is. Hanem azért is, mert a hasonló sorsú emberek számára szerveznek jótékonysági gyűjtést, koncertet.

Tudják, mire van szükség.

Támogatásra.

Most azonban ők kerültek olyan helyzetbe, hogy nélkülözhetetlen az összefogás! Misóék közel 20 éves autója használhatatlanná vált. Megjavíttatni sem lehet, egy új autó beszerzése pedig lehetetlen számukra.

Segítség kell!

Szilágyi Eszter Mária, a Suttogo ars poeticája: „Hiszem, hogy minden ember teste gyönyörű és különleges. Őrzi az élet minden pillanatát, ettől senki máséhoz nem hasonlít. A ruha arra való, hogy ezeknek a különlegességeknek hangsúlyt adjon.”

A ruha nem csak egy darab textil, önálló élete van abban a pillanatban, amint az ember testével összhangba kerül. Ennek az összhangnak a megteremtése az, amit feladatomnak, célomnak tekintek – mondja Szilágyi Eszter a Suttogo márka tulajdonosa. – Az öltözet pontosan megmutatja viselője lelkiállapotát. Kommunikál: felhívja a figyelmet, elrejt, megmutat. Ezért alkalmas arra, hogy ezen az árverésen nem csak mint ruhadarab, hanem mint szimbólum jelenjen meg: mindegyik ruha egy-egy jel, jelzés, amit magával vihet minden támogató. Bárhová is kerüljön, viseli, elajándékozza, vagy a szekrényébe rejti, mindig emlékeztetni fogja arra, milyen törekvést támogatott.

 

A rendezvény különlegessége még a Group’n’Swing zenekar fellépése. A zenekar 2006 óta Magyarország első számú swing & boogie show zenekara, mely kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, de swinges, big band-es hangulatot idéző szerzeményeivel és a stílushoz passzoló karakteres megjelenésével vívta ki a szakma és a közönség elismerését.

2010 októberében jelent meg debütáló lemezük, „Swing amíg élek”címmel. A második nagylemezük, „Botrány” 2013-ban Fonogram díjat kapott az „Év Szórakoztató Zenei Albuma” kategóriában. „Retikül” című számukkal 2014-ben bekerültek az MTVA Eurovízió válogató televíziós műsorába. A közönség szavazata „A dal” középdöntőjéig jutatta el a csapatot, de nem csak a nézők, hanem a zsűri elismerése is övezte szereplésüket. Ez a dal lett a Jakupcsek Gabriella által vezetett „Ridikül” című műsor főcímzenéje.

Az együttes rendkívül fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, 2014. október 1-jén a zene világnapján fergeteges koncertet adtak a Down alapítvány és a Nem adom fel alapítvány zenészeivel, kórusaival egy hagyományteremtő sorozatot indítva el ezzel. Ez alkalommal is nagy örömmel és eltökéltséggel csatlakoztak a Suttogó Haute Couture jótékonysági kezdeményezéséhez.

Az est házigazdája: Mihályi Réka és Magyar Bálint

Az árverést levezeti: Kelen Anna művészettörténész (Virág Judit Aukciós Ház és Galéria)

Bővebb információ >>

 

Hozzászólások (0)

Még nincs hozzászólás, legyél te az első!

Ha hozzá szeretnél szólni, kérlek először regisztrálj, így a felhasználó neveddel fog megjelenni a véleményed.

További cikkek ebben a témában: